Vad gör man när gamla windowsdatorer inte vill uppdatera sig?

apr 17, 2019 | Tips & Tricks

SENASTE INLÄGGEN

Det händer då och då att windows datorer inte vill uppdatera sig automatiskt. Man brukar se ett felmeddelande som att ”Det gick inte att installera uppdateringar automatiskt”. Det är inte bra att ignorera detta då en uppdaterad dator är en säkrare dator än en som inte är uppdaterad. Ett sätt att ta sig förbi denna situatione är att inaktivera automatiska uppdateringar, starta om datorn och sedan köra en sökning manuellt. 

I Windows 7 & 8 hittar du inställningarna för Windows Update i kontrollpanelen. I Windows 10 går du istället till meddelandecentret, väljer alla inställningar och sedan Uppdatering och Säkerhet.

Låt sedan datorn installera alla uppdateringar som hittas. Starta om datorn igen och glöm inte att återaktivera automatiska uppdateringar så att datorn fortsätter att uppdatera sig.

#Windows #WindowsUpdate #Security

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Så skyddar du din IT under hemestern!

SENASTE INLÄGGENSå här innan den stora semesterperioden sätter igång är det bra att göra en snabb översyn på IT systemen. Kortfattat handlar det om att städa ut det som inte skall vara där, uppdatera allt, testa att allt fungerar och höj vaksamheten mot bedrägerier....

läs mer

Microsoft Teams blev precis roligare

SENASTE INLÄGGENTidigare i vår gick det att byta bakgrund i videon från ett urval av bilder. Det gick även att sätta in egna bilder bakvägen. Microsoft har nu gjort detta ännu bättre. Fler fördefinierade bilder, nedladdningsbara samlingar och enklare att ladda upp...

läs mer
Share This