Din titel i sociala medier kan vara en säkerhetsrisk.

nov 17, 2020Tips & Tricks

SENASTE INLÄGGEN

Just nu pågår väldigt många bedrägeriförsök och ett sätt att bedras är att låtsas vara någon annan på ditt företag, gärna en person med ansvarsställning. När bedragaren väl har en lånad identitet sätter själva bedrägeriet igång med riktade mail eller nu även chatmeddelanden till andra i organisationen i syfte att lura av bolaget pengar.

Att använda sin titel i profilen på sociala medier underlättar för bedragaren att anta din identitet och hitta vilka andra i bolaget man skall kontakta. Det kanske är dags att dölja sin titel och bara visa den för auktoriserade användare i plattformen.

Det viktigaste är dock att vara observant och misstänksam när en kollega helt plötsligt börjar be om finansiella transaktioner via mail. Sätt upp regler för hur finansiella flöden skall hanteras i bolaget. Stämmer inte tillvägagångssättet med rutinen så ignorera kontaktförsöket. Svara inte.

Om du ändå känner att det kan finnas en sanning i begäran så ring upp din kollega och kontrollera sanningshalten innan du gör något.

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Använd bara en bastion i Azure.

SENASTE INLÄGGENAnvänd en (1) bastion host för din Azure lösning. Nu räcker det att du placerar en bastion host i ditt hub vnet för att kunna nå resurser i alla spoke vnet. Bra va? Läs mer här: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/bastion/vnet-peering Förstår du...

läs mer

Ta med datorn när man slutar sin anställning?

SENASTE INLÄGGENOm du överlåter en dator till en tidigare anställd behöver du göra två saker innan du lämnar ifrån dig datorn. 1. Se till den tidigare anställde kan spara undan all personlig icke jobbrelaterad information till en egen OneDrive/DropBox/GoogleDrive...

läs mer
Share This