Om du använder Google Workspace (fd G-Suite) behöver du fundera på hur du skyddar din data som du lagrat där!

nov 18, 2020Nyheter, Tips & Tricks

SENASTE INLÄGGEN

Nej, Google Workspace är inte osäkert. Det är användarna som är osäkerhetsfaktorn. All data som lagras i Workspace är skyddad mot ofrivillig radering och förändring. Men det är lite olika vilka möjligheter till återställning som finns baserat på den licensform man använder.

Basiclicensen medger återläsning av filer som raderats för upp till 25 dagar sedan. Förändrade filer lagras som olika versioner och man kan enkelt backa till eller ladda ner en annan version.

I Businesslicensen ingår förutom ovan även Arkivfunktionen som medgör att man kan bevara filer som raderats i all evighet eller så länge man önskar. Även om funktionen är aktiverad på alla konton som standard så är den inte inställd. Det vill säga det finns inga regler för hur länge data skall bevaras.

Har du Businesslicensen men inte aktiverat reglerna så bör du omedelbart gå in och fixa till detta. För att ställa in reglerna måste en användare med rollen ”Avancerad administratör” logga in på https://lnkd.in/e-cx9Xp och klicka på kvarhållning. Ställ sedan in reglerna du vill använda.

Basiclicensen kan kompletteras med Arkiv för att få samma skydd.

#Werunyourcloud #swoscom #dataskydd #G-Suite

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Azure Sverige har öppnat!

SENASTE INLÄGGENIdag öppnade Azure sin senaste region, Sverige med med datacenter i Gävle, Sandviken och Staffanstorp. Microsofts nya datacenter i Sverige öppnar idag för kunder med tjänsterna Microsoft Azure och Microsoft 365 tillgängliga med avancerad datasäkerhet,...

läs mer

Lansering av Microsoft Mesh

SENASTE INLÄGGENDagens förhandslansering av Microsoft Mesh på Ignite är ganska fantastisk. Mesh är en plattform för att samarbete i en 3D miljö i realtid. Deltagarna upplever varandra som att man befinner sig i samma rum och kan se ansiktsuttryck, få ögonkontakt och...

läs mer
Share This