Om du använder Google Workspace (fd G-Suite) behöver du fundera på hur du skyddar din data som du lagrat där!

nov 18, 2020Nyheter, Tips & Tricks

SENASTE INLÄGGEN

Nej, Google Workspace är inte osäkert. Det är användarna som är osäkerhetsfaktorn. All data som lagras i Workspace är skyddad mot ofrivillig radering och förändring. Men det är lite olika vilka möjligheter till återställning som finns baserat på den licensform man använder.

Basiclicensen medger återläsning av filer som raderats för upp till 25 dagar sedan. Förändrade filer lagras som olika versioner och man kan enkelt backa till eller ladda ner en annan version.

I Businesslicensen ingår förutom ovan även Arkivfunktionen som medgör att man kan bevara filer som raderats i all evighet eller så länge man önskar. Även om funktionen är aktiverad på alla konton som standard så är den inte inställd. Det vill säga det finns inga regler för hur länge data skall bevaras.

Har du Businesslicensen men inte aktiverat reglerna så bör du omedelbart gå in och fixa till detta. För att ställa in reglerna måste en användare med rollen ”Avancerad administratör” logga in på https://lnkd.in/e-cx9Xp och klicka på kvarhållning. Ställ sedan in reglerna du vill använda.

Basiclicensen kan kompletteras med Arkiv för att få samma skydd.

#Werunyourcloud #swoscom #dataskydd #G-Suite

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Microsoft inkluderar fler utskrifter i 365 E3/E5

SENASTE INLÄGGENFrån och med den 1 maj 2023 kommer kunder med en Microsoft 365 E3- eller E5-plan att få 100 utskriftsjobb per månad kopplade till varje licens. Tidigare har ett företag med 1 000 Microsoft 365 E3-licenser fått 5 000 utskriftsjobb tillsammans med...

läs mer

Google begränsar antal filer i Drive

SENASTE INLÄGGENGoogle har i februari infört en gräns för hur många filer användare kan lagra på deras molntjänst Google Drive. Förändringen som har skett oannonserat innebär att det maximalt går att lagra 5 miljoner filer. Det har fått till följd att användare som...

läs mer
Share This