Google begränsar antal filer i Drive

apr 3, 2023G-Suite, Nyheter

SENASTE INLÄGGEN

Google har i februari infört en gräns för hur många filer användare kan lagra på deras molntjänst Google Drive. Förändringen som har skett oannonserat innebär att det maximalt går att lagra 5 miljoner filer. Det har fått till följd att användare som lagrat fler än så inte har nått alla filerna. Enda vägen runt är att radera antalet filer så att man kommer under gränsen.

Den nya gränsen på 5 miljoner filer gäller oavsett om det finns utrymme kvar på kontot och för både gratis- och betalanvändare av Googel Workspace och Google One. Även filer i papperskorgen räknas in i antalet filer.

I nättideningen The Verge anges att Googles talesperson Ross Richendrfer säger att förändringen kommer som ett sätt att ”upprätthålla stark prestanda och tillförlitlighet” och att den bör hjälpa till att förhindra ”missbruk” av företagets system. Om du når gränsen säger Richendrfer att du kommer att få ett meddelande och att du kan kontakta Googles support för att lösa problemet.

Google Workspace
ANDRA RELATERADE INLÄGG

Microsoft inkluderar fler utskrifter i 365 E3/E5

SENASTE INLÄGGENFrån och med den 1 maj 2023 kommer kunder med en Microsoft 365 E3- eller E5-plan att få 100 utskriftsjobb per månad kopplade till varje licens. Tidigare har ett företag med 1 000 Microsoft 365 E3-licenser fått 5 000 utskriftsjobb tillsammans med...

läs mer

Azure Sverige har öppnat!

SENASTE INLÄGGENIdag öppnade Azure sin senaste region, Sverige med med datacenter i Gävle, Sandviken och Staffanstorp. Microsofts nya datacenter i Sverige öppnar idag för kunder med tjänsterna Microsoft Azure och Microsoft 365 tillgängliga med avancerad datasäkerhet,...

läs mer
Share This