Microsoft höjer sina priser för molntjänster med 15% den 1 april.

jan 15, 2023Nyheter

SENASTE INLÄGGEN

Den 1 april kommer Microsoft att höja sina priser på molntjänster med 15% i Sverige på grund av valutafluktuationer mot USD. Justeringen görs för att priserna globalt bättre skall harmonisera med priserna i Amerikanska Dollar (USD).

Kunder som köper sina prenumerationer via en Microsofts Partner som Swoscom, behåller det gamla priset på befintliga och nya licenser fram till det datum prenumerationen automatiskt förnyas. Därefter gäller det nya priset för samtliga licenser i prenumerationen.

Kunder som köpt sina licenser på en årlig prenumeration direkt av Microsoft behåller det gamla priset fram tills att prenumerationen förnyas.

För kunder som köpt sina licenser på en månatlig prenumeration sker prishöjningen den 1 april.

För kunder som köper Azure-tjänster direkt av Microsoft sker ingen höjning eftersom debiteringen av Azure tjänster alltid baseras på aktuell kurs för USD.

För kunder som köper Azure-tjänster av Microsoft Partners sker prisjustering för äldre prenumerationsformer och användarbaserade licenser i ”New Commerce” prenumerationer.

För kunder som köper Azure-tjänster under ”New Commerce” sker ingen prisjustering eftersom tjänsterna alltid baseras på aktuell kurs för USD.

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Microsoft inkluderar fler utskrifter i 365 E3/E5

SENASTE INLÄGGENFrån och med den 1 maj 2023 kommer kunder med en Microsoft 365 E3- eller E5-plan att få 100 utskriftsjobb per månad kopplade till varje licens. Tidigare har ett företag med 1 000 Microsoft 365 E3-licenser fått 5 000 utskriftsjobb tillsammans med...

läs mer

Använd bara en bastion i Azure.

SENASTE INLÄGGENAnvänd en (1) bastion host för din Azure lösning. Nu räcker det att du placerar en bastion host i ditt hub vnet för att kunna nå resurser i alla spoke vnet. Bra va? Läs mer här: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/bastion/vnet-peering Förstår du...

läs mer
Share This