Rätt sätt att ta bort ett synkroniserat Office 365 dokumentarkiv från din dator

apr 13, 2019 | Tips & Tricks

SENASTE INLÄGGEN

Om du har valt att aktivera synkronisering till din lokala dator av ett dokumentarkiv i SharePoint i Office 365 skall du vara extra försiktig när du väljer att ta bort innehållet från din lokala dator. En synkronisering är ju just det, dvs en kopia av innehåll som hålls i synk. Det vill säga tar du bort något på din dator så försvinner det även på i dokumentarkivet online förutsatt att du har rätt att radera information i dokumentarkivet så klart. Men i vår erfarenhet är det väldigt få som inte har fått den behörigheten i Office 365.

Så att tänka på är att när du en dag inte längre vill behålla en synkroniserad kopia av ett dokumentarkiv från Sharepoint i Office 365, välja först att bryta synken. För att bryta synken högerklicka på OneDrive ikonen vid klockan och välj sedan Inställningar och sedan fliken konto. Där ser du vilka platser som synkroniseras. Klicka på ”Stoppa synkronisering” bredvid den plats du inte längre vill synkronisera. Om du istället väljer att ta bort mappen från utforskaren tar du även bort den från Office365 och det var ju inte vad du ville.

#Office365 #OneDrive #Sharepoint

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Privata kanaler i Microsoft Teams är nu live

SENASTE INLÄGGEN  Många Office 365-användare har väntat sedan början på november, och nu är den äntligen här för Microsoft Teams. Tidigare har man inte haft möjligheten att begränsa informationsflödet till vissa medlemmar i ett Team, utan det krävdes att ett nytt Team...

läs mer

Microsoft lanserar textning för Microsoft Teams möten

SENASTE INLÄGGENNu kan du slå på textning för möten i Microsoft Teams Använder du i dagsläget Microsoft Teams eller Office 365? Letar du efter rätt incitament för att ta dig an arbetet att ställa om? Nu finns möjligheten att få textning till dina möten i Microsoft...

läs mer
Share This