Frigör mer diskutrymme på din dator

mar 7, 2019 | Tips & Tricks

SENASTE INLÄGGEN

Nyligen stötte vi på en udda utmaning för oss. Vi hade lyckats använda upp allt utrymme på en av våra lokala datorer. Ett sätt att frigöra mer utrymme är att formatera burken och sedan installera om alla applikationer. Problemet med den lösningen att det kräver mycket tid och under en arbetsdag är det inte möjligt. Vi behövde hitta en annan lösning som var smidigare för oss.

Nedan har vi en liten checklista på våra åtgärder för att skapa mer plats på datorn. Kolla över dem och då kanske du också kan frigöra mer plats på din dator.

  • Programmet Treesize kan vara en rätt bra ”fix” i vissa fall. Programmet går igenom diskarna på datorn och visar dig när mapparna använts senast och hur mycket data de innehåller. På så sätt kan du rensa ut de filer du vet att du inte behöver.
  • I mappen ”installer” finns allting som du har laddat ner och installerat. Oftast är det säkert att tömma den. Däremot kan du behöva ladda ned installationsprogrammet igen om du ska göra en uppdatering. Dessutom kan avinstallationsprogramvaran ligga i mappen så var beredd på det.
  • I mappen ”hämtade filer” brukar det även finnas väldigt mycket data som du oftast inte behöver. Gå igenom den och släng allt som du inte behöver
  • Rensa din cachemapp i Onedrive. Du kan även välja att lagra filer från Onedrive på en annan enhet än din primära disk för att spara utrymme för applikationer.

För regelbundna tips och tricks över hur du kan effektivisera IT i din verksamhet, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Så får du bättre onlinemöten!

SENASTE INLÄGGENI dessa tider (som det ju heter nuförtiden) har väldigt många börjat använda onlinemöten som Teams, Hangouts, Zoom, Whereby osv. Onlinemöten kräver sin egen etikett för att bli bra upplevelser. Nummer ett handlar om ljudet. I hur många möten hörs inte...

läs mer

Hur går det att jobba hemifrån?

SENASTE INLÄGGENDet är väldigt roligt att se hur väl det fungerar att jobba hemifrån. Vi hör dagligen förvånade röster om hur bra det fungerar med onlinemöten via Teams och Hangouts. Men även livesändningar via Facebook, Instagram, Zoom och whereby används för...

läs mer
Share This