Frigör mer diskutrymme på din dator

mar 7, 2019Tips & Tricks

SENASTE INLÄGGEN

Nyligen stötte vi på en udda utmaning för oss. Vi hade lyckats använda upp allt utrymme på en av våra lokala datorer. Ett sätt att frigöra mer utrymme är att formatera burken och sedan installera om alla applikationer. Problemet med den lösningen att det kräver mycket tid och under en arbetsdag är det inte möjligt. Vi behövde hitta en annan lösning som var smidigare för oss.

Nedan har vi en liten checklista på våra åtgärder för att skapa mer plats på datorn. Kolla över dem och då kanske du också kan frigöra mer plats på din dator.

  • Programmet Treesize kan vara en rätt bra ”fix” i vissa fall. Programmet går igenom diskarna på datorn och visar dig när mapparna använts senast och hur mycket data de innehåller. På så sätt kan du rensa ut de filer du vet att du inte behöver.
  • I mappen ”installer” finns allting som du har laddat ner och installerat. Oftast är det säkert att tömma den. Däremot kan du behöva ladda ned installationsprogrammet igen om du ska göra en uppdatering. Dessutom kan avinstallationsprogramvaran ligga i mappen så var beredd på det.
  • I mappen ”hämtade filer” brukar det även finnas väldigt mycket data som du oftast inte behöver. Gå igenom den och släng allt som du inte behöver
  • Rensa din cachemapp i Onedrive. Du kan även välja att lagra filer från Onedrive på en annan enhet än din primära disk för att spara utrymme för applikationer.

För regelbundna tips och tricks över hur du kan effektivisera IT i din verksamhet, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Microsoft inkluderar fler utskrifter i 365 E3/E5

SENASTE INLÄGGENFrån och med den 1 maj 2023 kommer kunder med en Microsoft 365 E3- eller E5-plan att få 100 utskriftsjobb per månad kopplade till varje licens. Tidigare har ett företag med 1 000 Microsoft 365 E3-licenser fått 5 000 utskriftsjobb tillsammans med...

läs mer

Google begränsar antal filer i Drive

SENASTE INLÄGGENGoogle har i februari infört en gräns för hur många filer användare kan lagra på deras molntjänst Google Drive. Förändringen som har skett oannonserat innebär att det maximalt går att lagra 5 miljoner filer. Det har fått till följd att användare som...

läs mer
Share This