Så får du bättre onlinemöten!

apr 10, 2020Nyheter

SENASTE INLÄGGEN

I dessa tider (som det ju heter nuförtiden) har väldigt många börjat använda onlinemöten som Teams, Hangouts, Zoom, Whereby osv. Onlinemöten kräver sin egen etikett för att bli bra upplevelser. Nummer ett handlar om ljudet. I hur många möten hörs inte burkigt ljud, flåsande, tangentbordsknappande, plötsliga smällar, porslinsskrammer och familjemedlemmar? Ni känner säkert igen det. Så hur får man till möten med bra ljudkvalitet?

#1. Mute är din kompis
Sätt din mikrofon på mute så fort du inte pratar. Det besparar övriga onödigt bakgrundsljud och flås.

#2. Headset är din kompis
Använd inte datorns inbyggda mikrofon och undvik så långt som möjligt högtalarmikrofoner. Enda undantaget är när ni är flera i samma rum. Men kom då ihåg regel 1!

#3. Undvik att tala i mun på varandra
Det är svårt jag vet, men man kan inte föra samtal på samma sätt som vanligt i ett online möte. Sitter någon med högtalarmikrofon kan deras ljud att börja klippa när systemen försöker motarbeta rundgång när många pratar samtidigt. Flera plattformar har lanserat funktioner för att räcka upp handen. Det är en bra funktion, använd den.

Med dessa tre enkla råd kommer dina onlinemöten bli mycket bättre. Tillämpa reglerna i samma prioritetsordning som de står.

Ha en skön påsk!

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Microsoft inkluderar fler utskrifter i 365 E3/E5

SENASTE INLÄGGENFrån och med den 1 maj 2023 kommer kunder med en Microsoft 365 E3- eller E5-plan att få 100 utskriftsjobb per månad kopplade till varje licens. Tidigare har ett företag med 1 000 Microsoft 365 E3-licenser fått 5 000 utskriftsjobb tillsammans med...

läs mer

Google begränsar antal filer i Drive

SENASTE INLÄGGENGoogle har i februari infört en gräns för hur många filer användare kan lagra på deras molntjänst Google Drive. Förändringen som har skett oannonserat innebär att det maximalt går att lagra 5 miljoner filer. Det har fått till följd att användare som...

läs mer
Share This