Microsoft Office 365 lanserar ny funktion för att identifiera nätfiske

dec 5, 2019Nyheter, Tips & Tricks

SENASTE INLÄGGEN

Du kanske någon gång har undrat varför du ska köra din mail via Office 365 eller G-suite, istället för att använda en gratis e-post tjänst. Skillnaden på att använda din gratismail som brukar ingå i ditt webbhotell, är säkerhetsfunktionerna som är inbyggda i en gedigen företagstjänst. Vilka funktioner är det egentligen som du får som slutkund?

Nyligen har Microsoft lanserat ytterligare säkerhetsfunktion som varnar dig för suspekta avsändare. När du får ett mail från en verifierad användare visas antingen en bild på personen i en rund ruta, eller personens initialer. Är avsändaren overifierad kommer det istället att vara ett frågetecken i bildrutan. Det kommer även stå att meddelandet inte passerade avsändarens autentisering. Om en avsändare är overifierad betyder det inte automatiskt att det är något skadligt i meddelandet, eller ett phishing (nätfiske) försök. Däremot bör du vara uppmärksam, speciellt om det tidigare varit en betrodd avsändare och plötsligt inte är det. Då kan det mycket väl vara så att personen blivit spoofad.

Funktionen finns i alla Office 365 business licenser och inom en snar framtid kommer du märka av att det är aktiverat, om det inte redan är påslaget.

Läs mer i artikeln här

https://docs.microsoft.com/en-us/microsoft-365/security/office-365-security/unverified-sender-feature

 

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Microsoft inkluderar fler utskrifter i 365 E3/E5

SENASTE INLÄGGENFrån och med den 1 maj 2023 kommer kunder med en Microsoft 365 E3- eller E5-plan att få 100 utskriftsjobb per månad kopplade till varje licens. Tidigare har ett företag med 1 000 Microsoft 365 E3-licenser fått 5 000 utskriftsjobb tillsammans med...

läs mer

Google begränsar antal filer i Drive

SENASTE INLÄGGENGoogle har i februari infört en gräns för hur många filer användare kan lagra på deras molntjänst Google Drive. Förändringen som har skett oannonserat innebär att det maximalt går att lagra 5 miljoner filer. Det har fått till följd att användare som...

läs mer
Share This