Identitetsintrång drabbar många företag.

dec 2, 2020Nyheter

SENASTE INLÄGGEN

Identitetsintrång drabbar många företag. Publika molntjänster kan vara lösningen!

Microsoft, Google, AWS, Okta med flera erbjuder molnbaserad identitetshantering som vida överstiger vad företag själva förmår att åstadkomma och till väsentligt mindre pengar eller till och med utan extra kostnad.

Identitetstjänsterna sträcker sig långt utanför respektive företags molntjänster. Jämför med hur enkelt det är för en privatperson att använda sitt facebook, gmail eller live konto för att logga in på olika tjänster. På samma sätt kan man använda företagsidentiteten på väldigt många online plattformar eller egna lösningar.

Vinsterna med en sådan lösning är att man får en (1) säkerhetslösning som fungerar överallt. Lösenordshantering och multifaktorautentiseringen gäller för alla tjänster som kopplas in. När en ny användare börjar kan man aktivera vilka tjänster som skall nås från en plats. När en användare slutar och kontot stängs, slutar även inloggningen att fungera på alla kopplade tjänster samtidigt. Ingen risk för att konton glöms bort alltså.

Vill du veta mer om vad identitetshantering kan lösa i molnet så kommentera gärna nedan eller skicka ett meddelande. Vi finns här för er!

#werunyourcloud #IAM #Swoscom

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Microsoft inkluderar fler utskrifter i 365 E3/E5

SENASTE INLÄGGENFrån och med den 1 maj 2023 kommer kunder med en Microsoft 365 E3- eller E5-plan att få 100 utskriftsjobb per månad kopplade till varje licens. Tidigare har ett företag med 1 000 Microsoft 365 E3-licenser fått 5 000 utskriftsjobb tillsammans med...

läs mer

Google begränsar antal filer i Drive

SENASTE INLÄGGENGoogle har i februari infört en gräns för hur många filer användare kan lagra på deras molntjänst Google Drive. Förändringen som har skett oannonserat innebär att det maximalt går att lagra 5 miljoner filer. Det har fått till följd att användare som...

läs mer
Share This