Identitetsintrång drabbar många företag.

dec 2, 2020Nyheter

SENASTE INLÄGGEN

Identitetsintrång drabbar många företag. Publika molntjänster kan vara lösningen!

Microsoft, Google, AWS, Okta med flera erbjuder molnbaserad identitetshantering som vida överstiger vad företag själva förmår att åstadkomma och till väsentligt mindre pengar eller till och med utan extra kostnad.

Identitetstjänsterna sträcker sig långt utanför respektive företags molntjänster. Jämför med hur enkelt det är för en privatperson att använda sitt facebook, gmail eller live konto för att logga in på olika tjänster. På samma sätt kan man använda företagsidentiteten på väldigt många online plattformar eller egna lösningar.

Vinsterna med en sådan lösning är att man får en (1) säkerhetslösning som fungerar överallt. Lösenordshantering och multifaktorautentiseringen gäller för alla tjänster som kopplas in. När en ny användare börjar kan man aktivera vilka tjänster som skall nås från en plats. När en användare slutar och kontot stängs, slutar även inloggningen att fungera på alla kopplade tjänster samtidigt. Ingen risk för att konton glöms bort alltså.

Vill du veta mer om vad identitetshantering kan lösa i molnet så kommentera gärna nedan eller skicka ett meddelande. Vi finns här för er!

#werunyourcloud #IAM #Swoscom

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Azure Sverige har öppnat!

SENASTE INLÄGGENIdag öppnade Azure sin senaste region, Sverige med med datacenter i Gävle, Sandviken och Staffanstorp. Microsofts nya datacenter i Sverige öppnar idag för kunder med tjänsterna Microsoft Azure och Microsoft 365 tillgängliga med avancerad datasäkerhet,...

läs mer

Lansering av Microsoft Mesh

SENASTE INLÄGGENDagens förhandslansering av Microsoft Mesh på Ignite är ganska fantastisk. Mesh är en plattform för att samarbete i en 3D miljö i realtid. Deltagarna upplever varandra som att man befinner sig i samma rum och kan se ansiktsuttryck, få ögonkontakt och...

läs mer
Share This