Hur går det att jobba hemifrån?

apr 2, 2020Nyheter

SENASTE INLÄGGEN

Det är väldigt roligt att se hur väl det fungerar att jobba hemifrån. Vi hör dagligen förvånade röster om hur bra det fungerar med onlinemöten via Teams och Hangouts. Men även livesändningar via Facebook, Instagram, Zoom och whereby används för seminarier, yogaklasser och lektioner i skolor.

Det är ett intressant uppvaknande att det faktiskt var så lätt att komma igång. Vi tror att synen på var en arbetsplats skall vara kommer förändras och behovet av kontorsytor att minska i spåren av Corona. Vi är alla sociala varelser och att träffas kommer altid att vara viktigt. Men jag tror att flexibiliteten som visats sig möjlig i dessa tider kommer ge upphov till en friare hållning till var man arbetar i en mycket större utsträckning än tidigare.

Men….

En annan spaning, men av det tråkigare slaget, är att eftersom många arrangörer av videomöten är oerfarna så uppstår helt onödiga risker. Härom dagen sod det i tidningen om hur en blottare lyckades att ansluta till chattrum i tjänsten Whereby där en Norsk skola bedrev undervisning. Man förlitade helt sonika på att ingen skulle gissa sig till länken och därmed vara säkra. Nu väljer man att låsa chattrummen istället.

Lärdomen här är att välja säkerhet aktivt på era möten. Använd inte publika länkar, som vem som helst kan ansluta till, utan begränsa möjligheten att delta till de som är inbjudna. Är det ett offentligt seminarie så är det i stället viktigt att inte starta möten där deltagarna kan skicka video och ljud utan bara ställa frågor via chatt.

Det har även börjat dyka upp falska möteslänkar till såväl Teams, Hangouts och Zoom möten. Skurkarna har registrerat domäner som ser snarlika dessa leverantörers siter och försöker locka dig att klicka på dem. Gör inte det! Om du inte förväntar dig att du skall vara inbjuden till ett möte eller om mötesinbjudan kommer från en okänd avsändare så klicka inte på länken. Det är samma regel som för phishing och annan skräppost. Det har inte ändrats för att vi jobbar hemifrån.

Vi hoppas att alla mår bra och kan jobba effektivt var ni än finns. Håll er inomhus och håll er friska.

 

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Lansering av Microsoft Mesh

SENASTE INLÄGGENDagens förhandslansering av Microsoft Mesh på Ignite är ganska fantastisk. Mesh är en plattform för att samarbete i en 3D miljö i realtid. Deltagarna upplever varandra som att man befinner sig i samma rum och kan se ansiktsuttryck, få ögonkontakt och...

läs mer

Dags för Microsoft Ignite

SENASTE INLÄGGENNästa vecka börjar Microsoft Ignite Online. Microsofts stora show om vad som är på gång i deras plattformar. De flesta sessioner mesta ligger på eftermiddag/kväll Svensk tid vilket borde passa de flesta techies bra 🙂 Vi kommer såklart hårdbevaka vad...

läs mer

Heavy load!

SENASTE INLÄGGENNu kan du spara extremt stora filer som CAD, 3d modeller, 8k video mm i OneDrive, Sharepoint och Teams! Med differentiell synk skickas bara förändringarna som du och dina kollegor gjort. Storleksgränsen är nu hela 250 GB. Läs mer hos...

läs mer
Share This