Hur går det att jobba hemifrån?

apr 2, 2020Nyheter

SENASTE INLÄGGEN

Det är väldigt roligt att se hur väl det fungerar att jobba hemifrån. Vi hör dagligen förvånade röster om hur bra det fungerar med onlinemöten via Teams och Hangouts. Men även livesändningar via Facebook, Instagram, Zoom och whereby används för seminarier, yogaklasser och lektioner i skolor.

Det är ett intressant uppvaknande att det faktiskt var så lätt att komma igång. Vi tror att synen på var en arbetsplats skall vara kommer förändras och behovet av kontorsytor att minska i spåren av Corona. Vi är alla sociala varelser och att träffas kommer altid att vara viktigt. Men jag tror att flexibiliteten som visats sig möjlig i dessa tider kommer ge upphov till en friare hållning till var man arbetar i en mycket större utsträckning än tidigare.

Men….

En annan spaning, men av det tråkigare slaget, är att eftersom många arrangörer av videomöten är oerfarna så uppstår helt onödiga risker. Härom dagen sod det i tidningen om hur en blottare lyckades att ansluta till chattrum i tjänsten Whereby där en Norsk skola bedrev undervisning. Man förlitade helt sonika på att ingen skulle gissa sig till länken och därmed vara säkra. Nu väljer man att låsa chattrummen istället.

Lärdomen här är att välja säkerhet aktivt på era möten. Använd inte publika länkar, som vem som helst kan ansluta till, utan begränsa möjligheten att delta till de som är inbjudna. Är det ett offentligt seminarie så är det i stället viktigt att inte starta möten där deltagarna kan skicka video och ljud utan bara ställa frågor via chatt.

Det har även börjat dyka upp falska möteslänkar till såväl Teams, Hangouts och Zoom möten. Skurkarna har registrerat domäner som ser snarlika dessa leverantörers siter och försöker locka dig att klicka på dem. Gör inte det! Om du inte förväntar dig att du skall vara inbjuden till ett möte eller om mötesinbjudan kommer från en okänd avsändare så klicka inte på länken. Det är samma regel som för phishing och annan skräppost. Det har inte ändrats för att vi jobbar hemifrån.

Vi hoppas att alla mår bra och kan jobba effektivt var ni än finns. Håll er inomhus och håll er friska.

 

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Microsoft inkluderar fler utskrifter i 365 E3/E5

SENASTE INLÄGGENFrån och med den 1 maj 2023 kommer kunder med en Microsoft 365 E3- eller E5-plan att få 100 utskriftsjobb per månad kopplade till varje licens. Tidigare har ett företag med 1 000 Microsoft 365 E3-licenser fått 5 000 utskriftsjobb tillsammans med...

läs mer

Google begränsar antal filer i Drive

SENASTE INLÄGGENGoogle har i februari infört en gräns för hur många filer användare kan lagra på deras molntjänst Google Drive. Förändringen som har skett oannonserat innebär att det maximalt går att lagra 5 miljoner filer. Det har fått till följd att användare som...

läs mer
Share This