Företag som satsar på molnlösningar upplever att kostnaderna skenar okontrollerat.

nov 6, 2020Nyheter

SENASTE INLÄGGEN

Företag som satsar på molnlösningar upplever att kostnaderna skenar okontrollerat. Men med några knep kan man spara mycket pengar.

I molnvärlden debiteras vi per timme eller tom per sekund för de resurser vi använder. I det egna datacentret betalar vi när vi köper in resurserna och har en rak avskrivning. För att slippa skenande kostnader måste vi ändra vårt tankesätt från inköpspris till timpris. Se det kostnadsestimat som du gör när du börjar molnresan som din ingångskostnad. Det kommer inte bli billigare än så.

I en molnlösning är kostnadsparametrarna många. Se därför till att inte börja för stort. Starta hellre på en låg nivå och växla upp vartefter du behöver. Se till att allt som körs i molnet bara körs när det behövs och inte annars. Automatisera, skala upp och ner resurserna dynamiskt och ”glöm” inte kvar resurser som inte behövs längre. Tänk smart och bygg inte funktioner på egen hand som redan finns att köpa som tjänst.

Sätt upp en budget för dina projekt och använd sedan den kostnadskontroll som leverantörerna har i sina tjänster för att larma ifall kostnaderna närmar sig gränsen. Det är flexibiliteten och tillgången till resurser som är argumenten för molnet, inte kostnadsbesparingar. Om man har bra kontroll på resurserna blir det även kostnadseffektivt.

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Azure Sverige har öppnat!

SENASTE INLÄGGENIdag öppnade Azure sin senaste region, Sverige med med datacenter i Gävle, Sandviken och Staffanstorp. Microsofts nya datacenter i Sverige öppnar idag för kunder med tjänsterna Microsoft Azure och Microsoft 365 tillgängliga med avancerad datasäkerhet,...

läs mer

Lansering av Microsoft Mesh

SENASTE INLÄGGENDagens förhandslansering av Microsoft Mesh på Ignite är ganska fantastisk. Mesh är en plattform för att samarbete i en 3D miljö i realtid. Deltagarna upplever varandra som att man befinner sig i samma rum och kan se ansiktsuttryck, få ögonkontakt och...

läs mer
Share This