Typiska molnkunder

nov 6, 2018Tips & Tricks

SENASTE INLÄGGEN

På molnmarknaden stöter vi ofta på tre kategorier av företag. Vi har de gigantiska företagen som har en tydlig molnstrategi och en armé av programmerare för att stödja den. Sedan har vi verksamheten som startade i molnet, de vet precis hur de ska arbeta och behöver ingen utomstående hjälp för att få verksamheten att snurra, förutom möjligtvis en distributör. Till sist har vi de små till medelstora företagen som vill modernisera verksamheten, men vet inte hur eller vart de ens ska börja.

Det finns en massa olika tjänster att välja mellan, och inget tydligt svar på vilken lösning som är bäst. För SMEs börjar det oftast med att de på egen hand köper in tjänster de tycker att de behöver, och stöter sedan på problem eftersom de inte vet hur de ska konfigureras. Vi har även de som köper in egen hårdvara och skapar sitt egna in-house ”moln”. Problemet med detta är att hårdvaran förmodligen inte utnyttjas till fullo, dessutom behövs backup, replikering med mera skötas av någon i verksamheten, för att inte nämna en reservgeneratorer och redundant internetaccess vid driftstörningar.

Att outsourca uppdraget till en neutral leverantör eller konsult som förstår problemet och skapar en lösning för det, resulterar ofta i högre säkerhet, kostnadsbesparingar och mindre huvudvärk.

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Använd bara en bastion i Azure.

SENASTE INLÄGGENAnvänd en (1) bastion host för din Azure lösning. Nu räcker det att du placerar en bastion host i ditt hub vnet för att kunna nå resurser i alla spoke vnet. Bra va? Läs mer här: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/bastion/vnet-peering Förstår du...

läs mer

Din titel i sociala medier kan vara en säkerhetsrisk.

SENASTE INLÄGGENJust nu pågår väldigt många bedrägeriförsök och ett sätt att bedras är att låtsas vara någon annan på ditt företag, gärna en person med ansvarsställning. När bedragaren väl har en lånad identitet sätter själva bedrägeriet igång med riktade mail eller...

läs mer
Share This