Skapa säkra lösenord

nov 27, 2018Tips & Tricks

SENASTE INLÄGGEN

Idag delar vi med oss av tips från vår partner på Webroot, för hur ni kan skapa lösenord som är säkra, unika och lätta att komma ihåg.

Några kriterier för att skapa ett starkt lösenord är:
• Lösenord som är långa
• Stora och små bokstäver
• Nummer
• Symboler
Det kan se ut såhär ” h6_!SM(?~.T+QEXW”. Självklart ett säkert lösenord, men inte speciellt lätt att minnas, därför kommer det förmodligen inte användas om du inte har en lösenordshanterare.

Istället kan du använda dig av fraser, delar av ramsor eller associera lösenordet med hemsidan du använder, men inkorporera de ovannämnda kriterierna.
Exempelvis ”K4rlss0N_P4_Tak3!” (Karlsson på taket), eller ”Lö$1oRd_Bnk1” (Lösenord banken).
Med denna metod kan du skapa unika lösenord, utan att kompromissa säkerheten.
Länk till hela artikeln 

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Använd bara en bastion i Azure.

SENASTE INLÄGGENAnvänd en (1) bastion host för din Azure lösning. Nu räcker det att du placerar en bastion host i ditt hub vnet för att kunna nå resurser i alla spoke vnet. Bra va? Läs mer här: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/bastion/vnet-peering Förstår du...

läs mer

Din titel i sociala medier kan vara en säkerhetsrisk.

SENASTE INLÄGGENJust nu pågår väldigt många bedrägeriförsök och ett sätt att bedras är att låtsas vara någon annan på ditt företag, gärna en person med ansvarsställning. När bedragaren väl har en lånad identitet sätter själva bedrägeriet igång med riktade mail eller...

läs mer
Share This