Så skapar du ordning i ditt fildelningssystem

nov 13, 2018Tips & Tricks

SENASTE INLÄGGEN

För att få tillgång och kunna dela filer, skaffar de flesta företagare någon form av fildelningstjänst i molnet. Det man letar efter är ett enkelt sätt att kunna göra detta på. Ingen vill behöva skicka mail till sin kollega varje gång en ny version av ett dokument är tillgängligt. När företaget består av ett fåtal personer är detta en smidig lösning. Alla har tillgång till materialet och det är tillgängligt på alla enheter oberoende av fysisk plats.

När verksamheten växer och likaså datan som lagras, då uppstår problemen. Vilka dokument är förlegade, vem har skapat dem, var finns dem och vilka har de delats med?
Ju större och äldre verksamheten blir, desto större blir problemet. Hur skapas en struktur i denna röran?

Börja med att sätta upp en policy för hur ni ska strukturera upp era filer. Fundera på vilka taggar ni kan använda för att söka upp dem senare. Innehållsindexera för att göra detta ännu lättare. Ju tidigare du påbörjar detta arbetet, ju mindre tid behöver du lägga i längden.

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Använd bara en bastion i Azure.

SENASTE INLÄGGENAnvänd en (1) bastion host för din Azure lösning. Nu räcker det att du placerar en bastion host i ditt hub vnet för att kunna nå resurser i alla spoke vnet. Bra va? Läs mer här: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/bastion/vnet-peering Förstår du...

läs mer

Din titel i sociala medier kan vara en säkerhetsrisk.

SENASTE INLÄGGENJust nu pågår väldigt många bedrägeriförsök och ett sätt att bedras är att låtsas vara någon annan på ditt företag, gärna en person med ansvarsställning. När bedragaren väl har en lånad identitet sätter själva bedrägeriet igång med riktade mail eller...

läs mer
Share This