Så lätt avslöjar du nätfiske

okt 19, 2018Tips & Tricks

SENASTE INLÄGGEN

Idag ska vi ge er lite nyttig information om hur man undviker att bli av med kontouppgifter från e-postbedragare
Disclaimer: Detta mail är inte förknippat med COOP, utan bedragaren använder varumärket för att skapa trovärdighet.

1 Phishing eller Spoofing epost tenderar att välja teman som falska kampanjer, eller en rubrik där det står att ditt konto på exempelvis Paypal har blivit hackat. Därför ska du alltid vara misstänksam när dessa typer av e-mail hamnar i din inkorg.
2 På bilden ser vi att mailet verkar komma från ett välkänt företag, men färgtemat stämmer inte. Dessutom finns det inget COOP i returadressen. Det kan stå i inkorgen att avsändaren kommer från rätt företag, men när du öppnar mailet är svarsadressen en annan. Nästan alla företag har företagsnamnet med i e-postadressen.
3 När du flyttar muspekaren över bilderna eller bekräftelseknappen, så ser man att länken inte leder till COOPs hemsida. Om du klickar kommer den istället påbörja någon form av skadlig aktivitet.

Med denna information kan man med stor säkerhet dra slutsatsen att det kommer från en bedragare.
Vi har sett en stor ökning i denna typ av mail på senare tid, så var vaksamma!

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Använd bara en bastion i Azure.

SENASTE INLÄGGENAnvänd en (1) bastion host för din Azure lösning. Nu räcker det att du placerar en bastion host i ditt hub vnet för att kunna nå resurser i alla spoke vnet. Bra va? Läs mer här: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/bastion/vnet-peering Förstår du...

läs mer

Din titel i sociala medier kan vara en säkerhetsrisk.

SENASTE INLÄGGENJust nu pågår väldigt många bedrägeriförsök och ett sätt att bedras är att låtsas vara någon annan på ditt företag, gärna en person med ansvarsställning. När bedragaren väl har en lånad identitet sätter själva bedrägeriet igång med riktade mail eller...

läs mer
Share This