Hybrid Cloud, Multicloud och On-premises

okt 23, 2018Tips & Tricks

SENASTE INLÄGGEN

I dagsläget pratas det väldigt mycket om molnet och molntjänster. Fler företag börjar anamma molntjänster, och stora aktörer som Google och Oracle klivit in i arenan för att slåss med Amazon och Microsoft om störst marknadsandelar. Med denna ökning dyker det upp begrepp som kan verka oklara. Hybrid Cloud, Multicloud och On-premises är några begrepp som blir allt vanligare.
Vad betyder alla dessa begrepp, och hur påverkar trenden dig?

Begreppen är ett sätt för organisationer att beskriva sin IT strategi. Hybrid Cloud är när företag flyttar delar av verksamheten till molnet, men behöver ha viss data kvar i eget center. Multicloud innebär att organisationen sprider ut sina arbetslaster på flera olika molnleverantörer. Företag med en On-premises strategi behåller all data i ett eget datacenter.
Vilken strategi som är bäst, finns det inget riktigt svar på. Som beslutsfattare bör man ställa sig frågorna, vad vill jag göra, vilken/vilka leverantörer är bäst lämpade för det, och kommer det vara kostnadseffektivt i längden? Molnleverantörerna har alla sina för- och nackdelar, se därför till att ta reda på vad de gör bra, och se till att de tillfredsställer ditt behov.

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Använd bara en bastion i Azure.

SENASTE INLÄGGENAnvänd en (1) bastion host för din Azure lösning. Nu räcker det att du placerar en bastion host i ditt hub vnet för att kunna nå resurser i alla spoke vnet. Bra va? Läs mer här: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/bastion/vnet-peering Förstår du...

läs mer

Din titel i sociala medier kan vara en säkerhetsrisk.

SENASTE INLÄGGENJust nu pågår väldigt många bedrägeriförsök och ett sätt att bedras är att låtsas vara någon annan på ditt företag, gärna en person med ansvarsställning. När bedragaren väl har en lånad identitet sätter själva bedrägeriet igång med riktade mail eller...

läs mer
Share This