Glöm inte att säkerhetskopiera

dec 4, 2018Tips & Tricks

SENASTE INLÄGGEN

Varför är det så viktigt att säkerhetskopiera din data om du redan har den i molnet?

När användare lagrar data i molntjänster är löftet till dem att de ska ha tillgänglighet till den oavsett vart de befinner sig och oavsett tid på dygnet. Sällan upplever man driftstörningar eller att filer försvunnit. Men i de flesta molntjänsters användarvillkor står det tydligt att de inte är ansvariga för användarnas data, de är ansvariga för att tjänsten ska fungera.

Vi har haft situationer där företag sökt rådgivning för de har råkat radera sina mailboxar, förlorat filer på grund av systemuppdateringar eller fått datan infekterad och krypterad. Även om molnleverantören vill hjälpa användaren, är det inte alltid möjligt, och de är heller inte skyldiga till det. Precis därför behöver man säkerhetskopiera sin data.

Vid säkerhetskopiering, lagras äldre versioner av data för att kunna återställa filer och dokument etc. när de behövs. Detta åtgärdar problemen med infekterad och försvunna filer. Förutom säkerheten, skapar det flexibilitet. Om man inte är nöjd med den befintliga versionen av filer, eller behöver granska äldre versioner kan man enkelt läsa tillbaka dem. Säkerhetskopiera och placera kopian på en annan plats. På så sätt säkerställer du att din data finns kvar.

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Använd bara en bastion i Azure.

SENASTE INLÄGGENAnvänd en (1) bastion host för din Azure lösning. Nu räcker det att du placerar en bastion host i ditt hub vnet för att kunna nå resurser i alla spoke vnet. Bra va? Läs mer här: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/bastion/vnet-peering Förstår du...

läs mer

Din titel i sociala medier kan vara en säkerhetsrisk.

SENASTE INLÄGGENJust nu pågår väldigt många bedrägeriförsök och ett sätt att bedras är att låtsas vara någon annan på ditt företag, gärna en person med ansvarsställning. När bedragaren väl har en lånad identitet sätter själva bedrägeriet igång med riktade mail eller...

läs mer
Share This