Användning av moln i virtuella skrivbord

okt 12, 2018Tips & Tricks

SENASTE INLÄGGEN

Tidigare i veckan skrev vi om problematiken med att inhandla molntjänster på eget bevåg utan IT avdelningens vetskap. Detta är som bekant en utmaning för de flesta företag. Flexibilitet, användarvänlighet och tillgänglighet i systemet är essentiellt för verksamheter idag men det kräver styrning för att inte spåra ur.

Även vi sitter med en mängd olika applikationer och funktioner. Vi arbetar med allt ifrån egenutvecklade, molnbaserade eller webbaserade applikationer till lokala applikationer. För att knyta samman dessa sitter vi anslutna via ett virtuellt skrivbord där vi har allt samlat och lätt tillgängligt. På så sätt kommer vi åt alla applikationer och all information vart vi än jobbar ifrån. Det enda som krävs är en internetuppkoppling.

Skulle vi vilja integrera fler molntjänster som till exempel Office 365 eller arbeta lokalt på våra datorer så kan vi enkelt integrera allt ihop med vår filhanteringstjänst, som automatiskt lägger upp filerna i vår server när vi får tillgång till internet. Med detta system kan vi snabbt köra igång nya applikationer, genomföra tester och hjälpa våra kunder, oavsett vart vi befinner oss. Inte sällan på bussen faktiskt.

Digitaliseringen ska göra det smidigare för oss, inte tvärtom.

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Använd bara en bastion i Azure.

SENASTE INLÄGGENAnvänd en (1) bastion host för din Azure lösning. Nu räcker det att du placerar en bastion host i ditt hub vnet för att kunna nå resurser i alla spoke vnet. Bra va? Läs mer här: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/bastion/vnet-peering Förstår du...

läs mer

Din titel i sociala medier kan vara en säkerhetsrisk.

SENASTE INLÄGGENJust nu pågår väldigt många bedrägeriförsök och ett sätt att bedras är att låtsas vara någon annan på ditt företag, gärna en person med ansvarsställning. När bedragaren väl har en lånad identitet sätter själva bedrägeriet igång med riktade mail eller...

läs mer
Share This