3 vanliga missuppfattningar om IT säkerhet bland många små och medelstora företag.

nov 18, 2020Nyheter

SENASTE INLÄGGEN

Uppfattningen att ”vårt bolag är för litet för att vara intressant för en cyberattack” är direkt farlig för bolagets överlevnad i längden. Alla bolag är intressanta att attackera. Det kan vara patent eller unika lösningar som är intressanta, att slå ut konkurrenter men även att komma åt kunder och leverantörer. Kriminella tar avstamp från en liten leverantör där potentialen att säkerheten är lägre, för att sedan ta sig in i ett större bolag som är kund hos det mindre.

Det räcker inte att man en gång satsade rejält på säkerhetslösningar. Betänk att 82% av företag som blivit drabbade av malware inte upptäckte skadan med det installerade skyddet enligt en rapport från Ponemon. Säkerhetsarbete är inte en one-off, det är ett ständigt pågående arbete där strategier och beteenden hela tiden måste utvärderas och stärkas.

Att det är utsett en IT ansvarig på företaget är inte detsamma som att man har fått kontroll. Att vara ansvarig för säkerheten är att aktivt arbeta med frågorna. I småbolag är IT ansvaret ofta mer än titel och en bisyssla och det gör bolaget sårbart.

Fundera på hur långt ni har kommit i ert säkerhetsarbete. Vet ni hur ni skyddar er verksamhet?

Kom i kontakt med oss

ANDRA RELATERADE INLÄGG

Azure Sverige har öppnat!

SENASTE INLÄGGENIdag öppnade Azure sin senaste region, Sverige med med datacenter i Gävle, Sandviken och Staffanstorp. Microsofts nya datacenter i Sverige öppnar idag för kunder med tjänsterna Microsoft Azure och Microsoft 365 tillgängliga med avancerad datasäkerhet,...

läs mer

Lansering av Microsoft Mesh

SENASTE INLÄGGENDagens förhandslansering av Microsoft Mesh på Ignite är ganska fantastisk. Mesh är en plattform för att samarbete i en 3D miljö i realtid. Deltagarna upplever varandra som att man befinner sig i samma rum och kan se ansiktsuttryck, få ögonkontakt och...

läs mer
Share This