SaaS - Software as a Service

Sätt ihop de tjänster du behöver för din arbetsplats utan allt trassel att behöva sköta din egna server, och allt underhåll som kommer med det. Det ända du behöver är en internetanslutning! 

”We run your cloud”

Kontakta oss

Vad är fördelarna med Swoscoms SaaS?

~

Prenumerera utan bindningstid

Flexibilitet och skalbarhet är essensen av molntjänster. Vi vill att du stannar hos oss så länge du behöver oss och kan dra nytta av våra tjänster, därför ser vi inte heller någon anledning till att du ska ha någon bindningstid hos oss.

~

En trygg vän i molnet!

Som specialister på alla plattformar och som partner till företaget blir Swowscom en trygg vän i molnet. Vi vill företaget väl och vet hur problem och utmaningar löses bäst och hur företagets data skall skyddas i de olika molnplattformarna för att säkra fortsatt framgång för företaget.

~

Starka varumärken och egen drift

Partnerskapet mellan Swoscom och marknadsledande molnleverantörer ger er förutsättningarna att ni kan tackla era utmaningar. Välj tjänster utifrån ditt specifika behov, utan att binda dig till endast Google, Microsoft eller våra egna Saas tjänster. Varför inte kombinera dem?

~

Administration med fullservice

Swoscom hjälper till med migreringen till molntjänsterna, ser till att all data kommer över tryggt och säkert och sköter även all administration, integration och support av tjänsterna. Använd chat, telefon eller mail för att kommunicera med oss.

Tillgängliga tjänster

Microsoft Office 365
Alla varianter av Office 365 från småföretag till Enterprise. Full support och administration av tjänsterna ingår.

Google G-Suite
Alla varianter av Google G-Suite från basic till Enterprise. Full support och administration av tjänsterna ingår.

Hosted Exchange, Sharepoint och Skype for Business
När funktionerna i de publika tjänsterna inte räcker till eller när det finns policybeslut om lagring av information i Sverige.

Cloud Sync
Modernt Enterprise File System fabrik som på ett smart sätt samlar och indexerar mer än 60 molndisktjänster och lokala servrar i ett gränssnitt. Full spårbarhet, kryptering och smarta delningsfunktioner för interna och externa användare.

Webbhotell
Linux och Windows baserade webbhotellstjänster med MySQL eller MSSQL Databasstöd.

Domännamnsadministration (DNS)
Registrering och hosting av domännamn med administration.

Driftövervakning
Övervakning med larm och åtgärd av tjänster i publika moln, egna datahallar, kontor

 

Swoscom är vår partner för Office 365 baserade molnlösningar och har så varit sedan 2016. Vi är mycket nöjd med den kunskap och service de erbjuder och framförallt deras vilja att lösa våra utmaningar på ett snabbt, säkert och kostnadseffektivt sätt.

Mikael Egard

COO, Acconeer AB

VAD ÄR VIKTIGT ATT VETA?

Här är några vanliga frågor som vi har fått från våra kunder genom åren.

Vårt företag har redan ett abonnemang på Office 365/G-Suite, hur flyttar vi över till er?
För att flytta över ett befintligt abonnemang kontaktar behöver vi tillgång till ett administrationskonto och associerar sedan ert abonnemang med oss som leverantör istället. Tänk på att det bästa tillfället att göra detta är innan avtalet förlängs hos Microsoft eller Google eftersom ni då snabbast får tillgång till kostnadsbesparingarna. Kontrollera därför när era abonnemang löper ut eller be oss om hjälp så planerar vi övergången tillsammans. Självklart får ni tillgång till vår expertis oavsett när ni flyttar abonnemanget.
Vad är skillnaden mellan Office 365 och G-Suite
Office 365 har fler paketeringar än G-Suite och ger i de flesta fall även tillgång till skrivbordsversionen av Officeprogrammen. G-Suite är för de som tycker om att arbeta uteslutande online via webbläsaren. Vilket som passar bäst är inte helt lätt att avgöra och beror på den verksamhet företaget bedriver och den tillgänglighet man önskar. Därför sitter vi gärna ner och diskuterar med er om era arbetssätt för att kunna ge råd om vilken plattform som borde passa er bäst.
Vilka egna SaaS tjänster erbjuder Swoscom?
Vi har ett stort utbud av egna tjänster som Hosted Exchange, Sharepoint, Skype for Business för att nämna några av Microsoftlösningarna. Vi erbjuder även tjänster för hantera filer i en multicloud miljö där innehållet i över 60 webbtjänster indexeras och presenteras som en enhetlig filhantering. Vi har webbhotell för både Windows och Linux för publicering av företagets hemsidor. Våra tjänster erbjuds där motsvarande lösningar hos de publika leverantörerna inte matchar behoven hos kunden. De lösningar vi själva erbjuder ger i princip motsvarar lokalt installerade servertjänster i egna datacenter och har därmed en större flexibilitet än de publika tjänsterna.

Inventera

Kartlägg nuvarande IT-lösning på djupet med förslag på förbättringsåtgärder.

Design

Utforma ny IT-lösning genom att kombinera verksamhetens behov med rätt verktyg

Införande

Den nya IT-lösningen sjösätts stegvis i samråd med verksamheten och användarna

Stöd

Underhåll, utveckling och support på IT-lösningen under hela livstiden.

Vilken SaaS tjänst behöver ni hjälp med?

Att veta vilka SaaS tjänster företaget behöver köpa, administrera och löpande undehåll är en utmaning. Att handla direkt av respektive publika molnleverantör innebär ofta årsvisa bindningar och ju mer användningen växer desto mer komplext blir det. Står ni klara att satsa på SaaS tjänster är det klokt att först kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

Jag är intresserad

OSÄKER PÅ VILKEN LÖSNING SOM PASSAR DIG BÄST?

FLER TJÄNSTER

CLOUDSCAPING

Cloudscaping är vår metod för att matcha era behov och mål med rätt molntjänster för att ge bästa nytta.

Till tjänsten

BaaS - Backup as a Service

Skydda företagets data mot korruption, oavsiktlig radering och total förlust genom att säkerhetskopiera datan, oavsett var den finns.

Till tjänsten

CLOUDPLAY

Konsolidera och förenkla administration, support, underhåll och betalningen av alla era molntjänster med Cloudplay.

Till tjänsten

Share This