Advokatfirman Mellemsaether

mar 10, 2019Kundcase

Bakgrundsbeskrivning

Advokatfirman Mellemsaether startades i Lund i september 2015 och sedan februari 2019 huserar de i nya fina lokaler mitt i Lund. Firman är ung men dess advokater har lång erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från andra advokatbyråer, domstolsväsende och näringsliv.  De har specialistkompetens inom en rad olika rättsområden med särskilt fokus på affärsjuridik, konkurs och obestånd, brottmål och arvsfrågor. Våra advokater förordnas löpande för uppdrag som bland annat konkursförvaltare, företagsrekonstruktörer, offentliga försvarare, likvidatorer och boutredningsmän.

Problem

Advokatfirman växte ur sina inhyrda platser hos en annan byrå och behövde snabbt hitta en ny kontorslokal. Det nyrenoverande nya kontoret var ett tomt skall och allt IT stöd som de var vana vid måste byggas upp igen i egen regi. Själva saknade de rätt kompetens för att uforma IT miljön på rätt sätt och för få allt på plats lagom till inflyttningen. Tiden gick och det vara bara 20 dagar kvar tills de skulle flytta in i sina nya lokaler och helst skulle allt fungera när man flyttade in.

Lösning

Advokatfirman Mellemsaether kom i kontakt med Swoscom och ställde frågan om vi kunde hjälpa till med att få allt som behövdes på plats i de nya lokalerna? Utformningen av lösningen gjordes utifrån e-post och telefondiskussioner samt besök på plats i de nya lokalerna. Diskussionerna mynnade så småningom ut i ett förslag med en mix av tjänster för att få till en helhet som skulle lösa behoven för advokatfirman. 

Swoscom kombinerade tjänster från Office 365 med en lokal programserver för akthantering, ett fjärrstyrt molnbaserat nätverk och ett säkerhetspaket för skydd av användarnas datorer samt en backuphantering av såväl lokal server som data i Office 365. Målet med lösningen var att skapa en säker miljö som behövde minimalt med egen administration men ändå medgav flexibilitet att växa och med en trygghet i att klientdatan var skyddad. Hela miljön administreras och understödjs av Swoscom på distans med ett serviceavtal i botten.

Resultat

Advokatfirman Mellemsaether AB har fått en helt Office 365 integrerad plattform där allt hänger samman både i molnet och lokalt. Det gör att samma identiteter används för att komma åt så väl det traditionella aktsystemet som all funktionalitet i Office 365. Användare kan därmed enkelt hanteras och skalbarheten i Office 365 ger nya möjligheter att expandera verksamheten med minimal friktion. Advokatfirman behöver inte lägga några egna resurser på att sköta miljön och har en partner för rådgivning och vidareutveckling av lösningen.

Swoscom är vår partner för Office 365 baserade molnlösningar och har så varit sedan 2016. Vi är mycket nöjd med den kunskap och service de erbjuder och framförallt deras vilja att lösa våra utmaningar på ett snabbt, säkert och kostnadseffektivt sätt.

Mathilda Lindblom

COO, Acconeer AB

Kom i kontakt med oss

FLER KUNDCASE

Ideon AB migrerade till G-Suite och Office 365

Bakgrundsbeskrivning Ideon Science Park i Lund grundades den 9 juni 1983 och har sedan dess växt kraftigt under de 35 år som gått. Från början har Ideon alltid haft sin egen interna IT drift men för något år sedan blev Ideon IT sålt till ett externt bolag och...

läs mer

Remotehands

Bakgrundsbeskrivning Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat....

läs mer

Daas

Bakgrundsbeskrivning Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat....

läs mer
Share This